JazzFestBrno se snaží i v současné pohnuté době dopřát příznivcům jazzu co nejvíce zážitků. Po zahajovacím koncertu letošního ročníku v podání Avishai Cohen Trio přichází festival s několika dalšími pozitivními zprávami. Do podzimního programu přibyly dva večery zaměřené na domácí jazzovou scénu. Během nich se představí kapely hammondkáře Ondřeje Pivce, kytaristy Viléma Spilky a saxofonisty Radka Zapadla. Podařilo se vyjednat také náhradní termín koncertu Joshua Redman Quartet. Aktuální podoba programu a vstupenky jsou k dispozici na našem webu.
Album Čekání na Toma od kapely Vilém Spilka Quartet zvítězilo v odborné anketě Jazzová sklizeň 2019 pořádané Českým rozhlasem Jazz. Právě skladby inspirované dětmi a autismem vytvoří základ festivalového koncertu 6. 10. v Divadle Husa na provázku, jehož atmosféru umocní projekce tematických fotek od Romana France a VJing.
Držitel Grammy, několika Andělů, producent, skladatel, klávesista, hammonďák, brněnský rodák. Stačí těchto pár hesel a příznivci jazzu už vědí, o kom je řeč. Na JazzFestBrno se vrací Ondřej Pivec, který zahraje v Divadle Husa na provázku 10. 12. se svou novou kapelou. Ve stejný večer se můžete těšit na zemité blues a soul jazz. Saxofonista Radek Zapadlo založil před třemi lety kapelu Four in Blue inspirován legendárními nahrávkami Back At The Chicken Shack a Midnight Special skvělého hráče na „hammondky“ Jimmyho Smithe.
Někdejší „mladý lev“, saxofonista, skladatel a jazzový živel Joshua Redman, je dnes „lvem v nejlepších letech“. Svoje hudební teritorium perfektně zná, a přestože se rád podívá za jeho hranice, zůstává především lvem jazzovým. Přesvědčí o tom i v Sono Centru 24. 3. 2021.