Koncertní večer v sobotu 24. března vyvrcholí ve foyer Divadla Husa na provázku folklorní jam session, ke které neodmyslitelně patří i sklenka dobrého moravského vína. Cimbálová muzika je vlastně tak trochu náš domácí jazz. Stejně jako jeho americký bratr klade důraz na precizní a nakažlivý rytmus, improvizaci a hlavně osobitou expresi primášů. Této vůdčí role se ujme výrazná postava moravského folklóru Petr Mička se svojí Horňáčkou muzikou.

Horňácká muzika Petra Mičky působí na moravské folklorní scéně téměř 20 let. Za dobu své existence prošla výrazným vývojem a stala se uznávanou kapelou, jak z hlediska tradičního folklorního pojetí, tak z hlediska přístupu k nejrůznějším žánrovým přesahům.

Hudební projev a repertoár kapely vychází především z tradice hudební kultury Horňácka a navazuje na ni v co možná nejpravdivější podobě. Stylovou hrou, hudeckými i pěveckými projevy navazuje na starodávné horňácké hudební tradice.

Horňácká muzika Petra Mičky se pravidelně účastní nejrůznějších regionálních folklorních akcí a slavností v průběhu celého roku a účinkuje na folklorních festivalech v České republice i v zahraničí. Vedle toho se muzika aktivně účastní i v regionu dosud živých výročních zvyků a obyčejů.

Noční folklórní jam session představuje unikátní premiéru Mičkovy muziky v rámci jazzového festivalu.